Sockerdetox Extra allt

Vi är ett behandlingsteam som vänder sig till vuxna med ett patologiskt bruk av mat- och socker, i folkmun kallat för mat- och sockerberoende.

Sedan år 2017 är vi också underleverantör i Rehabcenter STEGETs ramavtal med landstingen i regionerna Skåne, Halland och Kronoberg. 

Vi är kompetenscertifierade och utbildade av bl.a Bitten Jonsson på Bittens Addiction AB , Dr. Tom O´Bryan, Paleo Institute AB, Craig Nakken, NutriTech, EU biotek, Enneagramcenter, Anders Lönedal (Coolmind/Nordic Biofeedback), Stein Flaatrud, Dr. Öckerman m.fl

Kicki Käller som är vår specialist på beroendebehandlingar har även utbildat nya sockerberoendeterapeuter i Bitten Jonssons behandlingskoncept samt biokemisk reparation och avancerade matplansupplägg.

Via vår webshop säljer vi funktionsinriktade närings och örttillskott för terapeutiskt bruk.

4-dagars Sockerdetox i grupp online

Oavsett om du som sockerberoende är överätare, hetsätare, magsäcksopererad eller lakto-ovo vegetarian har vi ett specialanpassat behandlingsprogram för just dig! 
I vår Sockerdetox får du förutom baskunskaperna i den vanliga intensivkursen många sidotjänster som normalt brukar vara tillägg till en sockeravgiftningskurs .

Akutterapi vid återfall

Är du i återfall eller står du framför en svår risksituation och behöver snabb hjälp? Boka akutterapi så får du en bokad tid för coachande terapi med Kicki inom ett tre vardagar, i de flesta fall får du en tid redan samma dag eller dagen efter.

Biokemisk tarmreparation inkl LAB-test

På Arteget får du hjälp att läka din tarm från grunden av Ingela som bl.a är certifierad specialterapeut för gluten- och spannmålsrelaterade sjukdomar utbildad och certifierad av dr. Tom O´Bryan i USA samt certifierad att tolka EU BioTeks avancerade intoleranstester. I tjänsten ingår  en LAB-test för att fastställa förhållanden på olika viktiga probiotiska bakterier. 

Avancerad Matplan

En matplan från Arteget är inte bara en uträkning på vad och hur mycket du ska äta, det är en omfattande hjälp för att lära sig äta så hjärnan och kroppen blir nöjd vilket underlättar abstinensen.
Att äta efter en matplan innebär att man äter protein, fett och grönsaker i rätt mängd utifrån kroppens unika behov och man väger/mäter maten till måltiderna tills dess att man är trygg och har lärt sig hur proportionerna ska se ut.

Avancerad biokemisk reparation

Med den biokemiska reparationen återläker vi bl.a obalanser och näringsbrister som uppkommit av långvarigt aktivt beroende. Signalsubstanserna är avgörande för att hjärnan ska fungera och för att vi ska må bra i sinnet, ha energi, kunna koppla av och känna sinnesro likväl som att kunna känna glädje och lust.
Signalsubstanserna samverkar via ett komplicerat nätverk som skickar kemiska signaler mellan nervcellerna och samarbetar även med våra könshormoner och gener.

Då alla kroppar är unika skräddarsyr vi behandlingen.

error: Alert: Content is protected !!