Friluftsmat & Prepping

Som mat- och sockerberoende är det en utmaning att packa inför för en vandring där man behöver packa så komprimerat och lätt som möjligt. Att köpa traditionella frystorkade matförpackningar för friluftsliv fungerar inte då dessa oftast är uppblandade med maltodextrine, potatispulver, rismjöl, buljongextrakt och smakförsärkare.
Vi avråder alltid från att köpa torkad- och pulvriserad mat -då finfördelade livsmedel höjer blodsockret snabbare vilket kan leda till aktivering av beroendecentrum i hjärnan på den som har överkänsligheten. Pulvriserade mejerier och produkter med pulvriserat fett kan beroende på hur torkprocessen gått till också påverka hälsan negativt.
Här har vi tagit fram ett urval av produkter av hög kvalitet som är skonsamt torkade och helt utan dåliga tillsatser, dessa produkter fungerar för mat- och sockerberoende under en kortare period – i vardagen fungerar såklart helt oprocessade livsmedel bäst.

Just nu är utbudet på grönsaker begränsat pga stor efterfrågan då många ”preppar” – när lagret är påfyllt hittar du även squash, purjolök och lite andra färdiga grönsaksmixer.

error: Alert: Content is protected !!