Ingela J├Ânsson - terapeut & VD Arteget AB

Ingela Jönsson, VD Arteget AB Ingela Jönsson, VD Arteget AB


Ingela har ett förflutet med allvarliga neurologiska skador efter en ryggolycka som ledde till delvis förlamning från midjan och nedåt med konsekvenser som konstant värk där läkarnas slutliga dom var "nu blir du inte bättre" så såg framtiden ganska dyster ut trots sjukgymnastik och rehabilitering under 6 år. 

Efter att ha "snubblat över LCHF" och ätit glutenfri lågkolhydratkost med naturliga fetter i ca 6 månader återkom mot alla odds känsel i bortdomnade kroppsdelar, den kroniska värken lättade och sedan blev det bättre o bättre. Balansen förbättrades såväl som benstyrka så dagliga framsteg blev slutligen ett nytt liv med hög livskvalitet utan gåhjälpmedel och stark värkmedicin.

Ett naturligt steg blev nu att utbilda sig inom näringslära mm.

Ingela startade LCHF butiken år 2007 med försäljning av lågkolhydratprodukter via en liten webshop. Företaget växte fort från en hobbyverksamhet som fick plats i en förvaringsbox under sängen i gästrummet till ett företag med 200 kvm lagerlokal, som mest 7 anställda och med leveranser inom hela EU. 2011 ombildades företaget till Aktiebolag och i samband med att Ingela utvecklade verksamheten med ett lågkolhydratscafé ändrades företagsnamnet till Arteget AB. Namnet Arteget står för att äta så som vår ART människan är skapta att äta - anpassat efter vilka matsmältningsenzymer kroppen producerar med en fettsyrabalans som främjar hjärnans och hela kroppens hälsa. De djur som eventuellt äts ska ha levt ett ART-eget liv - dvs fått leva så utlopp för naturliga behov tillgodoses, exempelvis att grisar ska få leva i flock utomhus, ha tillgång till hydda, skog, gjyttja etc...
Idag är både LCHF butikens webshopen och caféverksamheten med lågkolhydratprodukter nerlagd då det nuförtiden är lätt att hitta liknande produkter på matvaruhus och vanliga hälsokostaffärer.
Verksamheten består idag av klinikmottagning i Arlöv med kurser, behandlingar, föreläsningar och individuell rådgivning med inriktning på sockerberoende och tarmhälsa samt utbildningar för terapeuter.  

Du kan maila Ingela direkt på ingela@arteget.se 


Diplomerad Kostrådgivare (Paleo Institute/MF Utbildningar)
Certifierad Hormonterapeut (Therese Renåker)
Certifierad DNA analytiker (Nordic Laboratories)
Certifierad Matintolerans analytiker (EU Biotek)
Nordic LAB laboratorietester
Labrix tester
Bakterie & Parasit analyser